Olen joskus, ehkä nelisen vuotta sitten, leikannut talteen ohjeen nimeltään Ulpullat. Silloin kokeilin ensimmäisen kerran pullan leivontaa hapanjuurella, siis ilman hiivaa. Onnistuin kerran ja muutaman kerran epäonnistumisen jälkeen päätin, että pullan leivonta saa jatkua entiseen tapaan, eli hiivan avulla.
Eilen sain päähänpiston kokeilla uudelleen pullataikinan tekoa hapanjuurella. Ruokin juuren eilen pari ketaa ja kun juuri 'pöhisi' kunnolla, tein taikinan, jossa en käyttänyt kananmunaa ollenkaan. Taikina yöksi jääkaappiin ja aamulla pyöräytin pullat ja laitoin ne liinan alle nousemaan. Kun kului noin 4 tuntia, pullat olivat tällaisia ja odottavat uuniin pääsyä.
Seuraavana vuorossa on voisilmäpullien paistaminen ja maistaminen.
![]() |
... Ja maistuuhan ne
Tässä linkki ohjeeseen: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000006168739.html



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti